Veel Gestelde Vragen

Heb je een vraag? Hier vind je een aantal vragen die me het meest worden gesteld.

Heb je een andere vraag, wil je contact opnemen? Stuur een mail naar info@tiesz.nl

Welke kleding doe ik aan voor de behandeling?

Je ligt tijdens de behandeling op een hele comfortabele behandeltafel (gewoon met al je kleding aan, alleen de schoenen gaan uit) dus is het wel prettig voor jezelf dat je geen knellende kleding aan hebt. En of dat nu bijvoorbeeld je huispak, je kantooroutfit, je tuinbroek is… trek aan waar jij je jezelf goed in voelt, dat is het aller belangrijkste!

Met welke klacht kan ik terecht?

Ik kan je helpen met verschillende klachten maar je hoeft geen specifieke klacht te hebben, de behandeling heeft namelijk ook een preventieve werking. Het werkt stress verlichtend, zorgt voor een meer rust in hoofd en lichaam en geeft een diepe ontspanning. Die ontspanning is zo enorm belangrijk, om in de drukte van het leven op z’n tijd lichamelijk en geestelijk tot rust te komen om onbalans te voorkomen..

Veel voorkomende klachten die ik behandel:

  • algemene pijnbestrijding
  • ‘druk hoofd’
  • rugklachten
  • hoofdpijnklachten
  • slapeloosheid
  • zenuwpijn
  • spanning- en stressklachten
  • vermoeidheid en weinig energie
  • herstel na ziekte / operatie
  • onrust

Waar help je paarden mee?

Ook bij paarden geldt dat er geen specifieke klacht hoeft te zijn, een behandeling werkt net als bij mensen ontspannend en ontgiftend. Balansverstoringen van welke aard dan ook veroorzaken blokkades in de energiedoorstroming met als gevolg dat zich een breed scala aan klachten kan openbaren.

Veel voorkomende klachten die ik behandel:

  • vastzittende spieren
  • spanning
  • herstel na ziekte / operatie
  • artrose
  • gedragsproblemen
  • stress
  • buik en darmklachten
  • therapie en coaching paarden

Ik heb zondag een wedstrijd, wanneer kun je mijn paard behandelen?

Ik kom graag je paard behandelen maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

Op de dag van de behandeling is het belangrijk dat het paard ‘koud’ in de spieren is, dus niet heeft gewerkt. Hetzelfde geldt voor de dag na de behandeling, veelal is het het beste om die dag een rustdag te houden om daarna de training vervolgens geleidelijk aan weer op te bouwen. Zo ook met bijvoorbeeld de hoefsmid of inentingen, beter is het om dat een aantal dagen na een behandeling te doen zodat het paard optimaal kan profiteren van de diepe rust en innerlijke ontspanning.

Wat voel ik tijdens de behandeling?

Je ligt in alle rust op de behandeltafel, mijn handen bewegen zich boven je lichaam, ik raak je dus niet aan. Veelal ervaar je een diepe ontspanning, rust in hoofd en lichaam. Ook kun je bijvoorbeeld een warmte voelen, tintelingen, pijnvermindering, geborrel in je buik. Het verschilt per persoon en zelfs per behandeling.

Heb je nog nooit een reiki behandeling gehad? Dan raad ik je aan om zoveel mogelijk zonder verwachtingen de behandeling in te gaan zodat je minder in je hoofd zit en het echt kunt ervaren.

Hoe ervaart het paard de behandeling?

De meesten paarden worden tijdens de behandeling heel kalm en rustig, ze gaan bijvoorbeeld kauwen, gapen, er is een geborrel in de buik, worden slaperig, laten hun hoofd zakken en knikkebollen. Ontspanning ten top. Maar soms tasten ze eerst af van wat ze voelen totdat ze merken dat het oké is om zich vervolgens aan de ontspanning over te geven.

Hoeveel behandelingen zijn aan te raden?

Dat is erg afhankelijk van de reden waarom je voor een behandeling komt. Kom je bijvoorbeeld omdat je toe bent aan meer rust in hoofd en lichaam, dan kan het zijn dat je dit na 1 behandeling al ervaart om vervolgens weer een afspraak te maken als je daar aan toe bent.

Kom je met een klacht waar je al een tijdje mee rond loopt, dan is mijn ervaring dat het aan te raden is om meerdere behandelingen te ondergaan waar naarmate de tussentijd zal toenemen. Het verschilt echt per persoon.

Hoeveel behandelingen zijn er voor mijn paard nodig?

Afhankelijk van de conditie van het paard en de reden van de behandeling kan één behandeling al een verbetering teweeg brengen, maar vaak zijn meerdere behandelingen vereist. Een behandeling kan ook preventief worden gegeven, ik zie het als een soort APK, het werkt door in het gehele fysieke lichaam, maar ook mentaal en emotioneel. Voor acute problemen adviseer ik een dagelijkse behandeling.

Belangrijk!

Reiki is geen garantie dat jij of je paard beter wordt, het is een ondersteunende behandeling die het genezingsproces bevorderd, pijn kan verminderen/wegnemen en rust kan brengen. Is een ziekte ongeneeslijk of treft het een ouderdomskwaal, dan geeft een energetische behandeling rust en verzacht de fysieke en emotionele pijn.

Het is geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar ik zie het als een mooie aanvulling, een positieve wisselwerking tussen beide waarbij het de werking van andere behandelingen op een dieper niveau kan brengen.